donderdag 4 augustus 2011

Yosemite NP - té populair



Vanmorgen afscheid genomen van de Comfort Inn & Suites van Three Rivers, en daar hebben we geen traan om gelaten. Het slechtste hotel tot nu toe met chagrijnig personeel en een schoonmaakster waar een gigantische knoflookwalm omheen hangt. Vreselijk dus!!!



We hadden een betrekkelijk korte rit noordwaarts naar Yosemite national Park waarvan wel al bekend was dat het een populair park was. Het heeft ongeveer de grootte van Sequoia NP maar na een middag in het meest bezochte gedeelte van het park hebben we het daar wel gezien. We waren vroeg in Oakhurst en zijn direct het park ingereden. Dan is het nog een heel eind rijden naar het officiele visitorcenter in Yosemite Valley. Daar wat info geprobeerd te halen en wat geluncht. Daarna met een shuttlebus naar de Yosemite Falls gereden en de 400 meter daar naartoe gewandeld. De waterval is wel mooi en hoog. Hij heeft in 3 etappes een verval van 740 meter.



Overigens kenmerkt dit NP zich door de hoog oprijzende steile bergwanden met de meest vreemde namen. Vooral in het voorjaar moet het erg mooi zijn door de vele watervallen. In het najaar zijn de meesten uitgedroogd. Bij de Yosemite Falls nog een cache kunnen verzilveren en Toby en Amke zijn een stuk over de vele rotsblokken nog richting van de lower falls geklauterd, net als vele andere toeristen.



Het is in de valley zo overvol dat het niet leuk meer is. Ik kan mij niet voorstellen dat zich daar een wild dier zal begeven. Tijdens de lunch kwam een eekhoorn wel erg dichtbij, waarschijnlijk met voedsel verpest door de toeristen. Volgens mij hoort het zo niet te gaan in een NP. In geen enkel ander park hebben we zo een massaliteit meegemaakt. Was even een kater.



Voor morgen en overmorgen hebben we 2 activiteiten gepland waarvoor we twee keer extreem vroeg op moeten staan, maar daarover uiteraard in de volgende blogs meer.



We zijn weer neergestreken in een Best Western Hotel en die bevallen tot nu toe nog echt het best. We hebben nu met zijn vieren een 6-persoons kamer met 2 slaapkamers. Lekker ruim dus, en dat bevalt ons voor 2 overnachtingen natuurlijk prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten