maandag 8 augustus 2011

Whalewatching in Monterey

Vanmorgen hoefden we niet zo vreselijk ver te rijden. Met ongeveer 150 mijl waren we in Monterey, een leuk klein plaatsje aan de Pacific, die vooral bekend is vanwege de walvissen die je hier het hele jaar door kunt vinden.
We zouden de boot van 13:30 uur moeten hebben, maar toen we rond 11:00 uur de kaartjes kwamen halen, konden we ook met een eerdere boot mee. Dat kwam ook voor ons guntiger uit omdat we daarna konden inchecken in het hotel.

In de tussentijd hebben we ook hier een plateau met zeeleeuwen van wel heel dicht bij kunnen bewonderen. Ook pelikanen komen hier in overvloed voor.

Eerst moesten we een half uur de Pacific Ocean op om de plaats te zoeken waar de bultrug al een tijdje zijn domein heeft. De bultrug zou een zekerheid zijn dat we die zouden spotten. Ongeveer een week geleden zat hier ook de blauwe vinvis en werden er dolfijnen gespot. Je moet dus een beetje geluk hebben.
Na dat half uurtje werd inderdaad op een afstandje de waterfontein gespot die aangeeft dat bultrug aan het uitblazen is. Vervolgens hebben we de bultrug een tijdje kunnen volgen. Hij is steeds een paar keer te zien als hij adem haalt en dan duikt hij naar beneden om op een diepte van ongeveer 50 meter te eten. Bij die duik is dan steeds de staart te zien. Uiteraard hebben we daar foto's en filpmjes van gemaakt en ik zal proberen die hieronder weer te uploaden, maar dat wil nog wel eens erg veel vertraging geven.

Na de whalewatching hebben we nog even geluncht, ook om weer op te warmen. Een heerlijke kreeftsoep die wordt geserveerd in een uitgehold brood.

Vanavond hebben we ook op de Fisherman's Wharf van Monterey gegeten in een visrestaurant.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten