dinsdag 9 augustus 2011

Pismo Beach, het einde nadert





Vanmiddag hebben we ons een-na-laatste hotel betreden. Gelukkig eindigen we in uitsluitend Best Western Hotels. We zitten nu in Shelter Cove Lodge en hebben een fantastisch zicht op de Pacific Ocean. Helaas is het over met de zwoele avonden hier. Zodra de zon weg is koelt het snel af. Van de zeemist hebben we hier op dit moment nog geen last.


De snelste route zou ons via highways naar het zouden brengen, maar wij kozen ervoor om langs de kust te rijden. Al bij onze komst in San Francisco hadden we last van die vervelende zeemist en dat bleef een deel van de dag hetzelfde. Enkele honderden meters landinwaarts zie je soms een strak blauwe lucht terwijl op sommige plaatsen, vooral als je erg hoog zit, de zee niet kunt zien. Je rijdt soms op hoge kliffen en soms weer langs een baai.

Op een plaats werden we verrast door een grote populatie Mirounga angustirostris, beter bekend als de noordelijke zeeolifant. Deze soort zeeolifanten komt voor in de Stille Oceaan en zwemt gedurende het jaar globaal tussen Alaska en Baja Californië. Eind 19e eeuw waren deze zeeolifanten bijna uitgestorven maar inmiddels is het aantal alweer gegroeid tot over de 100.000. Het zijn niet de mooiste dieren die er te bewonderen zijn, maar ze zijn wel kolossaal. Als het lukt zullen we een filmpje uploaden.





Een verrassing was ook dat nabij het strand waar we de zeeolifanten spotten, ook dolfijnen zwommen. Ze zaten ongeveer 200 meter voor de kust heen en weer te zwemmen. Soms zag je wel een stuk of 5 vinnen tegelijk boven water komen. Een enkele keer kwam een dolfijn wat verder het water uit, maar die heb ik met het fototoestel gemist, helaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten