woensdag 10 augustus 2011

Hollywood, at last!!!








Dit bericht schrijf ik op een afwijkend tijdstip, in de morgen in plaats van 's middags of 's avonds.
Gisteren weer verder zuidwaarts vertrokken en de route, om zoveel mogelijk langs de kustlijn verder te rijden, mislukte enigszins.
Uiteindelijk zijn we via Malibu richting Los Angeles gereden en in Malibu hebben we nog even op de Sunset Beach van het zonnetje genoten. Ook daar waren veel pelikanen die voor onze neus met een snoekduik in het water doken op zoek naar vis.
In de spits hebben we onze weg vervolgd en aan het einde van de middag konden we inchecken in het Best Western Hollywood Hills Hotel. Op de kaart leek het alsof we ergens onder de Hollywood Sign zouden zitten, maar die kun je slechts deels zien als je naast het hotel staat.

We hebben gegeten in het restaurant bij het hotel en zijn daarna naar de Hollywood Boulevard gelopen, zo'n 400 meter verderop. Daar heb je de Walk of Fame, al de sterren die in het trottoir zijn aangebracht met de namen van bekende artiesten erin van weleer en recentere datum. Op één plek werd een film opgenomen. Zal niet veel interessants zijn geweest, want we konden zo doorlopen en er stond slechts 1 camera aan de overzijde van de boulevard. Wij kwamen daarvan pas tegen één uur vanacht van terug, vandaar dit berichtje op een wat afwijkender tijdstip.
De eerste indruk is wel dat LA/Hollywood, zelfs op het late tijdstip veel minder onveilig aanvoelt dan San Francisco. Ook hier heb je wel zwervers, maar die zijn minder nadrukkelijk en massaal aanwezig.

De plannen voor vandaag? We willen even wat meer van Hollywood en/of LA zien en misschien nog naar de Hollywood Sign. Vandaag moeten we ook online inchecken voor het vliegtuig dat morgen om 14:00 uur lokale tijd vertrekt. Dat is 23:00 uur Nederlandse tijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten