donderdag 11 augustus 2011

Hollywood en Universal Studios


Vanmorgen besloten we om toch maar niet met een tourbus LA en Hollywood te gaan bekijken. Afgezien van de enorme prijs bestond het vooral ook uit het bekijken van de optrekjes van de celebrities, en dat kunnen we in Volendam ook nog een keertje doen. We besloten dus zelf met de auto wat te bekijken in de omgeving.

We startten met het benaderen van de alom bekende Hollywood Sign. De enorme HOLLYWOOD-letters kennen we natuurlijk van de films, maar in het echt mag je daar niet in de buurt komen. We zijn een heuvel achter het hotel opgereden, waar je tussen aardige optrekjes naar boven rijdt. Op een doodlopend stuk hebben we de auto geparkeerd en enkele leuke foto's gemaakt. Een passerende lokale hondenuitlater vertelde ons dat we op het doodlopende deel een poortje door moesten lopen waar een bordje staat dat het niet mag, en daar een pad op moesten lopen en van daaruit had je een veel beter zicht. Op dat bord stond ook nog dat we moesten oppassen voor bergleeuwen en ratelslangen. Maar inderdaad, van daaraf konden we nog mooiere foto's maken. Sympathieke man.
Na het scoren van een cache van waaruit je ook mooie Sign-foto's kon maken zijn we de heuvel weer afgereden en hebben we een kort bezoekje gebracht aan de begraafplaats waar veel overleden celebrities begraven liggen, maar dat was zo immens groot, dat we daar zonder het aanschouwen van bekende namen weer zijn vertrokken.
Tussendoor nog even een pizza gegeten en toen zaten we nabij de Universal Studios. We besloten daar om de hoge prijs voor lief te nemen en het toch met een bezoekje te vereren. Dat was enorm leuk.
Eerst hebben we het House of Horror bezocht en na de eerste meters die wat saai leken veranderde dat totaal, en moest je soms vluchten voor verklede personages die met bijvoorbeeld een chainsaw achter je aan kwamen. Amke was zodanig onder de indruk dat een foldertje daarna totaal verfrommeld was.
Count Dracula gaf ons daarna de tip om eerst de Studio Tour te doen. Je komt dan op sets die zijn gebruikt bij de diverse films, waaronder War of the Worlds, Jaws en Jurassic Park. De meeste dingen die je kunt zien is in 3D met special effects. Daarna zijn we doorgegaan naar The Simpsons. Daar stap je in een karretje die feitelijk op zijn plek blijft met een animatie rondom je waar je misselijk van zou kunnen worden. De Terminator geeft een combinatie van animatie en acteren, ook weer in 3D, of vanwege de bewegende stoelen en nattigheid die je over je heen krijgt, 4D.
Hierna zijn we naar Waterworld gegaan, naar de gelijknamige film met Kevin Costner. Daar werd een heel gevecht nagespeeld. Op de bankjes kon je lezen hoe nat je er zou kunnen worden. Vooraan stond 'soaking' en iets hoger stond slechts 'wet'. Nog hoger stond dry, maar dan had je minder zicht dus wij besloten om bij 'wet' te gaan zitten. Nou, dat gaat uiteindelijk aanvoelen als 'soaking'!! Je wordt eerst al ge-entertaind waarbij mensen die nog een plekje moeten bemachtigen al worden natgespoten, maar ook anderen krijgen met een supersoaker of een emmer water de volle laag. Als het spektakel losbarst spelen zich scenes af in een klein bassin met vuur, waterscooters en andere vaarmiddelen, die soms een grote golf over het publiek laten neerkomen. Met 40 graden is dat zalig, maar zo tegen de avond met slechts een graad of 18 wordt dat bibberen.
Al met al een fantastische belevenis ter afsluiting.

Morgen vroeg tijdig naar het vliegtuig, auto inleveren, inchecken (want dat lukt niet, waarschijnlijk omdat door de gemiste vlucht in het begin de nummers zijn veranderd, maar het zou ook door Delta Airlines kunnen komen!!!), en wachten op de vlucht naar Nederland. Ik zal kijken of ik op de luchthaven wat foto's kan uploaden. Nu is het tijd om te gaan slapen.

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij gaan jullie weer werken om uit te rusten. Prachtige belevenissen, heel veel kilometers en één machtig verhaal als jullie weer terug zijn in Holland.

    BeantwoordenVerwijderen