zaterdag 6 augustus 2011

Paardrijden in Yosemite


Vanmorgen wederom vroeg uit de veren, nog vroeger zelfs dan gisteren. We moesten om 07:00 uur in Wawona zijn in het zuidelijkere deel van Yosemite National Park. We hadden 2 uur horseback riding gereserveerd. Nou ja, paardrijden!! Een paard was alleen weggelegd voor diegenen die enige ervaring hadden met paarden. De meesten hadden niet zoveel ervaring en kregen een muilezel toegewezen. Die lijkt toch wel behoorlijk op een paard, maar heeft een ietwat forsere kop, of eigenlijk hoofd, en is ook behoorlijk groot.

We hebben een rustige tour rondom de Wawona Meadow gedaan. Over het algemeen volgen de paarden en muilezels de guide vanzelf omdat ze dit stuk veel vaker lopen. Soms moet je ze even aansporen of voorkomen dat ze van de grond iets eten, maar voor de rest hoef je er alleen maar op te zitten.

Als je paardrijden helemaal niet gewend bent heb je na een uurtje toch al een behoorlijk pijnlijk achterwerk of krijg je last van je gewrichten, zoals je knieƫn. maar de omgeving maakte veel goed. Wawona was vroeger een plaats waar ook indianen zaten. Dat was onder andere te zien aan een rots met kuilen erin waar de indianen graan in vermaalden, mortars genoemd.
In een latere perioden zaten daar pioniers en ging er vanuit Wawona een koets naar Yosemite Valley. Rondom de Meadow was nu nog een hekwerk te zien dat nog het originele hekwerk is dat in 1826 daar is geplaatst om het vee bij elkaar te houden. De gebouwen in Wawona zijn ook nog de originele gebouwen die door de pioniers werden gebruikt om te overnachten en voor de aanschaf van goederen.

Overigens hebben we wel foto's gemaakt, maar met een digitaal toestel waar we geen kabeltje bij hebben om de foto's te uploaden naar de pc. Kan mij voorstellen dat sommigen van jullie teleurgesteld zijn, maar op de foto's zullen jullie moeten wachten.

Na het paardrijden zijn we vertrokken naar San Francisco. Toch een rit van weer meer dan 200 mijl. De temperatuur is hier een stuk lager dan we gewend waren, rond of net onder de 20 graden celsius. De Golden Gate Bridge lag bij onze komst in een dichte zeemist. Ik heb even een klein uitstapje gemaakt met Toby in de buurt van het hotel om een cache te zoeken, maar die hebben we (nog) niet kunnen vinden.

1 opmerking: