zondag 24 juli 2011

Reisdag naar Utah

Vandaag besloten een min of meer relaxdag ervan te maken. We hebben lekker uitgeslapen, rustig aan ontbeten en toen vertrokken naar Salt Lake City. De Garmin koos voor de route door Idaho, een meer westelijke route waar je enigszins kon doorrijden. Waarom een relaxdag?
Morgen hebben we weer 273 mijl voor de boeg en aansluitend willen we de tijd besteden aan het bezoeken van Bryce Canyon. Een kennelijk fenomenaal mooie canyon met fantastische rotsformaties waarvan het Amphytheatre beroemd is. Daar willen we ook gaan wandelen. De dag erop meteen weer een verplaatsing naar Zion National Park. Dus enkele drukke dagen.

Bij Aankomst in dit hotel omstreeks 16:00 uur, zijn we snel in het zwembad gedoken en hebben we lekker uitgerust onder de warme zon. De temperatuur was vandaag hoog in de 80 graden Fahrenheit. Later zal ik nog een zwembadfoto toevoegen.

Bijna naast het hotel zit wederom een Chinees, maar nu met onbeperkt buffet voor nog geen 9 dollar per persoon. Bij binnenkomst mag je eerst aftikken en dan van de toch wel overheerlijke gerechten genieten. Ook hier hier heb je vooral frisdranken en gratis refills. Overigens hebben we nu al een paar restaurants gehad waar helemaal geen alcohol wordt geschonken. Zal wel met vergunningen te maken hebben, maar het valt wel op. Uitsluitend water of frisdrank.

Vanavond hebben we nog heerlijk buiten onder de zwoele avondhemel van een wijntje zitten genieten. Toby en Amke hebben nog gezwommen en nu maar hopen dat de airco op de kamer de warme lucht buiten de deur kan houden.

Salt Lake City kennen we natuurlijk vooral van de Olympische Winterspelen van 2002, maar het is tevens de hoofdstad van de staat Utah. De stad is in 1847 gesticht door een groep mormonen. Nu staat er in de stad de Salt Lake Temple van de mormonen. Naar verluid kunnen daar 20.000 mensen in.

Overigens ontgaat ons het wereldnieuws hier niet. Wij zijn dus op de hoogte van het verschrikkelijke drama in Noorwegen en dergelijke.

1 opmerking:

  1. Hallo luitjes!

    Wij zijn alweer terug van een weekje vakantie in engeland.
    Cornwal is erg mooi, maar haalt het vast niet bij alles wat jullie zien!
    Met ons is in ieder geval alles goed; we zijn pas geland nadat al die ellende had plaatsgevonden...

    Erg leuk om eens andermans blogspot te volgen, en heel leuk om dagelijks mee te krijgen wat jullie meemaken.
    Ik hoop dat jullie een hele fijne vakantie hebben. En we blijven jullie volgen!!

    BeantwoordenVerwijderen