maandag 25 juli 2011

Bryce Canyon: AWESOME!!!!!

Vandaag vroeg opgestaan om de 274 mijl naar Bryce Canyon Village af te leggen. Sommige stukken op de Interstate 15 mocht je met 80 mijl lekker doorkarren, dus we konden rond 12:30 uur inchecken in het hotel dat werkelijk tegen het Bryce Canyon National Park aanligt.

Het laatste stukje voor Bryce Canyon werd de verder saaie reis goedgemaakt door de aanblik van de eerste rode rotsformaties van Red Canyon.


Bryce Canyon is samen met het bijna aangrenzende Zion National Park, ongeveer 13 miljoen jaar geleden ontstaan. In het National Park (NP) loopt eigenlijk 1 weg waarlangs meerdere viewpoints zijn gelegen inclusief de eindstop.

Redelijk aan het begin al heb je de zogenaamde Sunset Point en de Sunrise Point. Vanaf de Sunset Point hebben wij de vermaarde Navajo Loop Trail gelopen. Dat is een zigzaggende weg door de vele rotspunten naar het dal. Normaal gesproken is dit een rondwandeling, maar in het dal bleek dat de weg terug naar boven niet kon worden gedaan, dus was het of dezelfde weg weer terug of doorgaan naar de Queens Trail die naar de Sunrise Point leidde. Je komt dan door adembenemende, schilderachtige sprookjestaferelen, Je kunt werkelijk wel foto's blijven maken. De rotsformaties hebben een bijzonder rode, oranje en soms purperen tint, deels ontstaan door geoxideerd ijzer. Soms zitten er witte vlakken tussen en als de zon en schaduw nog eens spelen met die kleuren ben je soms met stomheid geslagen. Zo mooi!!

De wandeling door de Bryce Canyon was ongeveer 5 km lang maar was vanwege het hoogteverschil erg zwaar. Tel daarbij op dat je start vanaf een hoogte van zo'n 2500 meter hoogte, en dat bij een temperatuur van zon 25 graden Celsius, dan valt dat nog echt niet mee. Veel water meegenomen, maar alles was schoon op toen we terug bij de auto kwamen.

Daarna zijn we alle uitkijkpunten langs gereden en daarbij uiteindelijk uitgekomen bij Inspiration Point die een wat hogergelegen equivalent heeft, de Upper Inspiration Point. Daar vandaan heb je het mooiste zicht op de rotsen die je je maar kunt wensen. Je overziet dan het gehele het gehele dal met alle rostformaties, de Amphytheatre.

Tussendoor veel bekijks gehad van de kleine squirrels. Sommige daagden je gewoon uit en gingen pontificaal op een betonnen post staan en liet zich graag fotograferen en filmen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten