zondag 31 juli 2011

Las Vegas, één groot circus



Vandaag neergestreken in Las Vegas en dat is na alle natuur en Nationale Parken even een cultuurschok. Vooraf hadden we nog een beetje het idee dat 1 nachtje in het Luxor wat kort was, maar we hebben het inmiddels wel gezien.
Wij zijn geen gokkers en voor een nachtleven zie je gedurende de avond ook genoeg. Het is wel waanzinnig hier, al helemaal in de avond als de stad geheel tot leven komt, hoewel dat vanmiddag ook al behoorlijk het geval was.

Onderweg hebben we eerst de Hoover Dam bezocht. We kwamen daar vanuit Sedona toch langs en dat is wel een indrukwekkend bouwsel. Veel veiligheidsmaatregelen en als je de security-check nadert moeten alle ramen al geopend zijn en anders wordt je dat wel duidelijk gemaakt. Daar was het overigens een temperatuurtje van 108 graden Fahrenheit (reken maar uit wat dat in Celsius is)

Vervolgens in het Luxor ingecheckt. Dit is het hotel in de vorm van een piramide. Op het moment dat ik dit schrijf (00:10 uur lokale tijd) schijnt er vanaf de punt van de piramide een lichtstraal omhoog die bij mooi weer tot in LA te zien is.
Tot onze verbazing is dit het eerste hotel zonder een koelkast op de kamer, dus moeten we met een ijsemmer steeds ijs halen bij de machine. Wij zitten op de 19e etage van de ca 30 etages. Alle 4 de wanden van het hotel bevatten de kamers en in de verder lege piramide zitten de gokzalen en zalen waar de shows worden gegeven. Verder is hij natuurlijk geheel op Egyptische wijze ingericht.
Gezien de hitte zijn we aan het einde van de middag de Las Vegas Boulevard op gegaan en hebben alle bekende hotels gezien en hier en daar naar binnen gegaan.
We hebben heerlijke steaks gegeten bij Paris in een megarestaurant. Was zalig en ook natuurlijk even wat prijziger.
Gezien het tijdstip zal ik proberen morgen in Furnace Creek wat foto's te uploaden. Even een heerlijke shower en dan de oogjes toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten