dinsdag 19 juli 2011

Reisdag naar Wyoming

Vanmorgen het Rocky Mountains National Park voorlopig even verlaten. De route die we reden om de omgeving daar te verlaten was werkelijk mooi. Een slingerende weg door een ravijn langs de Big Thompson river.
Vervolgens zijn we Wyoming binnengereden. Van Wyoming kende ik alleen enkele regels in een lied van Roger Waters en dat had vooral een negatieve klank.
Maar toch!! Wyoming hoort bij de 3 rijkste staten van de VS en dat hebben ze vooral te danken aan mijnbouw en toerisme. In Wyoming hoeven de inwoners bijvoorbeeld geen inkomsten- en andere belastingen te betalen. Dat dit niet leidt tot een volksverhuizing naar deze staat zal mede gelegen zijn in het feit dat op sommige plaatsen hier maar 25 mm regen per jaar valt. Dat zouden wij kunnen beamen. Het gebed waar we nu doorheen trokken is niet echt toeristisch te noemen, maar aan de westzijde ligt bijna het gehele Yellowstone Park binnen de staatsgrenzen.
Het is de dunstbevolkte staat in de VS en dat hebben we gezien. De reis naar het noorden ging door een glooiend landschap waarbij soms geen levend wezen werd gezien, nog niet eens een boom. Soms een aantal kooeien bij elkaar en soms eentje die in z'n eentje aan het grazen was. Op sommige plaatsen kon je de loop van de weg over wel 10 km zien liggen. Gelukkig werd het zicht soms onderbroken door bijzondere rotspartijen of een stukje 'bos' dat meestal rondom een klein meertje was ontstaan. Een saaie route dus.
Wyoming is ook bekend vanwege het feit dat vrouwen daar al kiesrecht kregen in 1869. Daar kan zelfs Nederland nog een puntje aan zuigen.
Het is gebruikelijk dat je bij een restaurant een tip geeft. Normaal gesproken rond de 10 % en als de bediening goed tot uitstekend is kan dat oplopen tot 20 %. Als je niet tevreden bent kan het wat minder worden naar de 5 of in uitzonderlijke gevallen 0 %. Nou, ze hebben het hier voor elkaar gekregen om een fooiloze rekening te ontvangen in een op het 1e gezicht geinig restaurantje. Bediening niet gezellig, als het eten is geserveerd, moet je na enige tijd zelf vragen om je bestek (mensen aan een ander tafeltje fronsten daar ook al bij), vergeten een bord salade en het eten is zowel karig als niet lekker. Tel daar het lange wachten bij op en het feit dat, zonder te vragen of je nog een dessert wenst, de rekening op je tafel wordt gepleurd, resulteert dat in 0 % fooi. Volgens mij werd het schuldbewust geaccepteerd door het enige meisje dat daar bediende!!!
Vandaag ook voor het eerst de temperatuur op 100 graden Fahrenheit zien staan. Dat staat gelijk aan 37,8 graden Celsius. Waar zou dat nou vandaan komen???

Dit is voor ons even een tussenstop voordat we morgen naar West Yellowstone reizen. Een tocht van ongeveer 480 km.

1 opmerking:

  1. Hoi Gabri, je weet het weer leuk te verwoorden: vrouwen, die al in 1869 kiesrecht kregen en het dan hebben over zuigen aan een puntje. Bewuste keuze??
    Bij het verhaal over dat restaurant kreeg ik toch even een déjà vu. Ik denk, dat jullie ook even terug moesten denken aan Scheveningen.
    Geniet verder van de reis en de tijd met z´n allen.
    Rene

    BeantwoordenVerwijderen