woensdag 20 juli 2011

Naar West Yellowstone, weer een reisdag

Vandaag beloofde weer een lange reisdag te worden. Wederom zo'n 500 km rijden maar de route bovenlangs zoals ik aanvankelijk had voorbereid hebben we gewijzigd in een route door Bighorn National Park en het doorkruisen van Yellowstone NP van oost naar west.

Bighorn NP was eigenlijk een mooie verrassing nadat we weer de Rockies waren ingetrokken. Eerst een slingerende weg naar boven en vervolgens de bergen door naar het westen. Dan kom je plots, als je weer met de afdaling bent begonnen bij een mooi visitorcenter met een korte wandelroute met een fraai zicht op een van de watervallen van de Bighorn en de rotsformaties daar omheen. Erg leuk waren ook de hummingbirds die hier rondvlogen. Wel goed kijken want die kolibries zijn verdomd klein. Een gepensioneerde ranger in het visitorcenter waarschuwde ons al voor de beren, bizons, elanden en rendieren in het Yellowstone NP en zelfs voor wolven. Hij wees ons een kloof aan waar we zeker naartoe moesten gaan, de Lamar Valley.

Maar een klein stukje verder rijd je tussen 2 bergflanken door zo een redelijk vlak plateau op. Erg bizar, maar goed, we zijn onderweg naar YNP.

Daar aangekomen hebben we toch even een kater te verwerken. Grote delen van de bossen van YNP zijn door brand verwoest. Kale berghellingen met alleen rechtopstaande stammen. Andere delen van bossen zijn aangetast door een kever, waar overigens bijna de gehele Rocky Mountains last van heeft. Nog geen 40 meter binnen de grenzen van het NP zien we direct de eerste bizon langs de weg grazen. Op de weg door het park zullen we er nog meer tegenkomen. Op 1 plaats stak een kudde met zo'n 10 bizons voor de auto over. Werkelijk fantastisch.
Dichter bij de westzijde van het park kwamen we nog een eland tegen die rustig over de rijbaan wandelde.

West Yellowstone is een puur toeristische plaats, met veel hotels, restaurants en souvenirshops. We hebben werkelijk voortreffelijk gegeten. Een enorm contrast met het waardeloze restaurantje van gisteren (mocht je nog eens in Buffalo Wyoming komen, ga dan niet eten bij de Busy Bee). West Yellowstone is in 1959 getroffen door een ernstige aardbeving. Dat had ernstige gevolgen voor het plaatsje. Na het eten hier nog een earthcache gedaan die te maken had met die aardbeving.
Hier hebben we 2 hele dagen te spenderen (3 overnachtingen dus). We willen morgen tijdig opstaan zodat we vroeg in het park zijn. De ingang is maar een paar kilomater hier vandaan. We willen eerst kijken bij enkele vermaarde geisers en natuurlijk een rustige route zoeken want eigenlijk willen we wel een foto scoren met een zwarte beer of een grizzly.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten