donderdag 28 juli 2011

Naar Grand Canyon National Park

Vandaag de 142 mijl gereden van Page naar Tusayan, zo'n 2 mijl onder de south-entrance van het Grand Canyon NP.
Onderweg eerst langs de Canyon van de Little Colorado River gereden, en dat was al indrukwekkend, maar die Little Colorado staat inmiddels bijna droog. Daar wel al wat spulletjes gekocht bij de indianen. Leuke sieraden die daar ook gemaakt worden. Zoals eerder gemeld zijn daar veel indianen. Ze noemen het deels ook Navajo Country. Onderweg door woestijngebieden viel het op dat er veel stacaravans staan met een pick up-truck voor de deur, zoals je ook wel eens in de films zie, in de middle of nowhere.

Aangekomen bij het Grand Canyon NP hebben we direct de Watchtower beklommen. Een oude uitkijkpost waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over een groot deel van de canyon. De plek wordt ook de Desert View genoemd.
Daarna zijn we over de South Rim naar Grand Canyon Village gereden en onderweg de diverse viewpoints bekeken en weer veel plaatsjes geschoten. Op sommige plekken kijk je veilig van achter een reling een enorme diepte in. Werkelijk griezelig!!
Daarna vanaf de village zuidwaarts gereden naar het hotel in Sutayan, net buiten het park.
Hier hebben we even geluncht en direct kaartjes gekocht voor een indrukwekkende Imax-film van National Geographic over de Grand Canyon. Daarna even terug naar het Visitorcenter gereden voor wat informatie, maar die bleek al gesloten te zijn.

Vandaag weer veel vermoedelijke pronghorns gezien. Is voor ons moeilijk uit elkaar te houden of het een pronghorn of een elk is. Wellicht kan een ranger ons wegwijs maken.

Het plan is dat wij morgen erg vroeg opstaan om de Cedar Ridge Hike te doen. De start is om 07:00 uur. We gaan dan met een groep (andere idioten die zo vroeg opstaan) onder leiding van een ranger ongeveer 300 meter het dal in. Rond de middag hebben we even de tijd om wat te rusten en zijn voornemens dan met de shuttle-bus de westelijke Rim te bekijken.

Vanavond gegeten bij de Mexicaan en ook dat was weer delicious.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten