woensdag 27 juli 2011

Aangekomen in Page Arizona





Vandaag vanuit Zion National Park voornamelijk zuid-oostwaarts gereden en net de staatsgrens tussen Utah en Arizona overgetrokken naar de plaats Page, ten zuiden van Lake Powell. De route naar de east-entrance van Zion was weer erg mooi. Mooier nog dan het park zelf, hoewel we daar maar een klein deel van gezien hebben. Een topper die je daar nog kunt doen is The Narrows lopen. Dat is een lange smalle kloof van soms honderden meters hoog en op smalle stukken tussen 6 en 9 meter breed. Ongeveer 60 % van het pad ga je wandelend, wadend of zwemmend door het water. Een uitdaging, maar het kostte teveel tijd waardoor wij deze Trail niet konden doen.

Voor degene onder jullie die binnenkort ook de route van Zion naar Page gaan afleggen is het aan te raden de zuidelijkere route te nemen. Dan kom je langs de meer beboste North Rim van de Grand Canyon. Wij zagen dat pas te laat en hebben dus een scenic drive gemist.

Lake Powell is een meer dat is ontstaan na het plaatsen van de dam in de Colorado River. De bouw begon in 1956 en pas in juni 1980 had het water een beetje het niveau bereikt zoals dat nu is, afhankelijk van het seizoen. Door het plaatsen van de dam heeft de Glen Canyon zich met het water gevuld en dat geeft het meer een zeer bijzonder uiterlijk.

Wij wilden hier gaan kajakken maar wij hadden inmiddels al gezien dat vanuit het westen erg somber weer onze kant uit kwam. Er waren 2 mogelijkheden, net ten noorden van Page bij Wahweap of aan de oostzijde bij de Antelope River. Wij kozen voor het laatste, maar toen wij daar aankwamen en informeerden naar de weatherconditions, gaf de verhuurder van de boten aan dat hij al geen kayaks het water op stuurde en dat hij stopte met de verhuur van de overige vaarmiddelen vanwege de onweer die naderde. Dat was dus pech en toen wij terugliepen naar de auto barste op 3 plekken om ons heen het onweer los en stak een harde wind op.

Overigens werden wij hier even verrast met het feit dat wij, hoewel wij oostelijker waren gereden, een nieuwe tijdzone waren binnengekomen. We waren dus even voor 12:00 uur bij het Holiday Inn hotel hoewel wij dachten dat het bijna 13:00 uur was. Wij mochten echter pas na 14:00 uur het hotel in. Bij de Best Western hotels tot nu toe konden we altijd al vroeg de kamer betrekken, omkleden en op pad gaan. Hier zijn ze niet zo soepel.

Ondanks de onweersbuien, brak de zon later weer door de wolken en blijft de avond toch weer zwoel aanvoelen. Zou niet weten wat we hadden gemoeten zonder de airco op de kamers.


Overigens valt het op dat hier de mensen een meer indiaans uiterlijk hebben. Scheelt maar zo'n 80 mijl. Erg leuk!!

Morgen gaat de reis naar Grand Canyon Village, via de South Rim. De Canyons kun je van hieraf al zien liggen. Majestueus!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten