zaterdag 16 juli 2011

De heenreis: JFK en Delta Airlines

Na het online inchecken vanaf donderdagmiddag bleek het niet mogelijk de boardingpassen voor de binnenlandse vlucht van JFK naar Denver met Delta Airlines uit te printen. Was dat een voorbode? Een poging dat vrijdagochtend op Schiphol te doen strandde ook en aangeraden werd dat maar op JFK in New York te doen.
De reis met KLM ging uitstekend en bij aankomst op JFK waanden wij ons in de Efteling bij het passeren van de grenscontrole. Een haast eindeloze rij zigzaggende mensen. Uiteindelijk werden de vingerafdrukken genomen en een foto gemaakt en mochten we de VS betreden.
En toen ging het mis. Bij delta Airlines werden netjes de koffers in ontvangst genomen en ze waren ook zo lief de boardingpassen voor ons uit te printen, alleen waarom vertellen ze ons niet duidelijk dat we via een gate naar een compleet andere terminal moeten. Het enige wat ons werd verteld dat de gate was veranderd in B23 en dat we van daaruit met de bus moesten. Direct naar het vliegtuig dachten we. Niemand die ons verder inlicht, tot een meneer die verantwoordelijk is voor de bussen, ziet dat we naar een andere terminal moeten, en snel ook. Die bus moet natuurlijk voorrang verlenen aan de passerende vliegtuigen en uiteindelijk rennen we haast de terminal door naar de juiste gate die net voor onze neus gesloten werd. Een security-medewerker treuzelt dan ook nog eens enorm voordat hij alsnog gaat kijken en dat blijkt dan net funest. Hoewel de brug nog aan het vliegtuig vastzit, is het kennelijk niet meer toegestaan de deur van het vliegtuig te openen en zien wij dat het vliegtuig met onze koffers maar zonder ons vertrekt naar Denver.
De eerste Delta-medewerker zegt dat we naar een bepaalde gate moeten om de vlucht over te boeken en dat zou dan pas 24 uur later zijn. Een andere werkelijk uitermate lieve medewerkster snapt dat wij dit niet leuk vinden en is zeker 2 uur bezig om voor ons een betere verbinding te regelen en dat lukt uiteindelijk. Zij boekt een vlucht om 7 uur de volgende ochtend naar Salt Lake City en van daaruit om 12:45 uur naar Denver. We krijgen ook nog dekens, kussens en een pak met 24 flesjes water en slapen de nacht op de meest verlaten gate van JFK op de bankjes en de grond.
terwijl ik dit schrijf zitten we op de terminal B3 van Salt Lake City, met zicht op het toestel dat ons over een klein uurtje naar Denver zal brengen. Daar moeten we eerst onze koffers zoeken en dan de huurauto ophalen.
Het weer is hier uitermate zonnig. benieuwd hoe het aan de andere lant van de Rocky Mountains is

1 opmerking:

  1. He Gabriel en natuurlijk de rest. Wat een begin van de vakantie. Hopelijk is het geen voorbode voor de rest van de vakantie. Doet me denken aan die film, waarbij een man het vliegveld niet af mag, en daar jaren en jaren lang op het bewuste vliegveld noodgedwongen moet blijven wonen. Toch weer een bizar begin van wat leuk had moeten starten. Kun je vanaf die plek skypen?? Onze skype-naam is SaReMeFab. Veel plezier op het vliegveld en groetjes aan iedereen.
    Rene en de rest.

    BeantwoordenVerwijderen